Nokia PLL programmer

Schema van de Nokia besturing. Paar spanningsregelaars zorgen voor de benodigde spanningen. De oscillator, deler en EPROM zorgen voor het in-clocken van de benodigde data in de PLL van de Nokia. Over de Enable, Data en Clock aansluitingen zijn dicht bij de PLL chip nog een paar extra condensatoren naar massa gezet voor de ontstoring. Heel soms sprong de PLL van frequentie af. Waarschijnlijk door stoor-spanningen. Dit is daarna nooit meer voor gekomen.

Nokia PLL programmer

Print lay-out van de besturings print.

De component opstelling op het printje dat voor de benodigde spanningen voor de Nokia zorgt. In de EPROM wordt de code opgeslagen om de PLL te programmeren.

De MD modulen zijn zeer handig als je een PIN switch nodig hebt voor het omschakelen tussen zender/ontvanger en de aangesloten antenne. Echter is dit module de laatste tijd nogal explosief in prijs gestegen en kun je beter een PIN switch zelf bouwen met een paar coax stubs en PIN diodes. Het voordeel hiervan is dan ook als er een PIN diode defect raakt door teveel vermogen of iets dergelijks dat je niet het hele module moet vervangen.

Componenten opstelling PLL programmer
Lay-out PLL programmer
PIN switch moduul