Resultaten high-speed

Alle hier beschreven proeven zijn uitgevoerd in de 70cm band (430 - 440 MHz). Het voordeel van deze band is de relatief lage frequentie zodat er minder last is van de demping van de omgeving. Afstanden van 20 kilometer zijn te overbruggen zonder dat er een zichtverbinding noodzakelijk is. Het vermogen van de gebruikte zenders lag tussen de 5 en 35 Watt. Het nadeel van deze band is uiteraard dat de bandbreedte er beperkt is. Voor meer 'ruimte' zullen we uit moeten wijken naar de 23 en 13 cm band. Het voordeel is wel dat er gebruik gemaakt kon worden van al bestaande ATF-2 apparatuur die alleen omgebouwd moest worden.
Ook wordt er geen gebruik meer gemaakt van het 'oude' AX25 protocol, maar van het TCP/IP protocol. Dit protocol is veel efficiƫnter.

Highspeed packet modem en TRX
Highspeed packet modem en TRX remote station
Modem en Nokia pa3hfn.ampr.org

Modem en Nokia pa3hfn.sys2.ampr.org

De beperking voor hogere data snelheden liggen in de SCC kaart (160Kbit/Sec) of in het geval van het Baycom modem (600Kbit/Sec) in het modem. Om deze snelheden te halen zullen de hier gebruikte zend ontvangers ook meer bandbreedte moeten kunnen gebruiken. Dit zal dan in de 23 of 13cm band moeten plaatsvinden.